Fördelarna med ett grästak

Ett lummigt grästak gör ditt hus både vackrare och miljövänligare. Dessutom har det fördelen att det ger extra ljuddämpning. Tror du att det möjligtvis kan vara rätt val för dig? Läs mer här.

Miljö

Växter förökar sig, som du säkert känner till, genom pollinering. Till sin hjälp har de insekter. Tyvärr har beståndet av pollinerande smådjur minskat dramatiskt under de senaste åren. Växter är även ansvariga för att skapa syret vi andas, genom att absorbera koldioxid. Mindre grönska ger oss med andra ord sämre luft. Bovarna i det här dramat kallas urbanisering och utsläpp. De flesta av oss har ingen stor trädgård att odla i, så vi får komma på nya lösningar. Och du behöver inte ens ha gröna fingrar.

Trivsel

När naturen krymper till förmån för industri påverkar det även oss människor. Särskilt då vår psykiska hälsa. Som tur är har vi inte förlorat hoppet. Än kan vi motverka miljöförstöring genom att göra vår lilla del, som att skaffa ett grästak. Du bidrar då till biologisk mångfald samtidigt som du skyddar undertaket med gräsmattan. Som vi nämnt tidigare är ett grästak väldigt isolerande, det håller värmen inne och stänger ute höga ljud. Snart kanske du ligger på din egen gräsmatta och tittar på stjärnorna?