Musiktjänster för telefonen!

Idag så kan din telefon ersätta flera av dina andra enheter i allt fler situationer. Du kan utan problem videosamtala med vänner och familj medan du är på språng, något som tidigare var bundet till en dator och till exempel Skype. Du behöver inte längre en CD-spelare och en massa fodral för att kunna lyssna på din favoritmusik. Vill du kolla på en film så är det heller inga som helst problem så länge du har en stabil anslutning till internet. Idag så har till exempel CD-spelaren i bilen mer eller mindre ersatts med en bluetoothansluten mobiltelefon. Det finns nu flertalet streamingtjänster för musik, vilken ska man då välja? Det kan bero lite på vad man är ute efter. Vi tänkte prata lite om två av de största tjänsterna.

Spotify

Spotify har de flesta säkert hört förut, det är inte så konstigt med tanke på hur populärt det har blivit. Spotify blev startades 2006 av svensken Daniel Ek, inspirerad av en musikdelningstjänst vid namn Napster. Det skulle dock dröja fram till sommaren 2011 innan Spotify lanserades i USA. Idag har spotify mer än 150 miljoner användare världen över. Det finns idag två alternativ för den som vill använda sig av Spotify, ett är gratis. Använder du gratisversionen så får man stå ut med reklamavbrott då och då. Vill man använda premiumversionen så kostar det 99 kronor i månaden och då slipper du även reklamen. Förutom sitt stora utbud på officiella versioner av låtar så har de även en del egna projekt där artister framför live-versioner av sin musik i Spotify’s egna studio och släpper det sedan via spotify.   

Apple Music

Apple Music är inte helt otippat en musiktjänst från Apple. Streamingtjänsten fungerar på både IOS- och Androidenheter. Apple Music har ett stort utbud på över 40 miljoner låtar som du kan njuta av. Har man inte möjligheten att alltid vara uppkopplad till internet så kan man enkelt ladda ner sina favoritlåtar och lyssna på dom i offlineläget. Det kan vara till fördel för den som vill spara på sin mobildata. Har man tidigare använt Spotify så kan det vara lite krångligt att vänja sig vid gränssnittet. Men, det är inte ett problem för den som funderar på att byta tjänst. Apple Music erbjuder nämligen en gratis testperiod på hela tre månader! Tyvärr så erbjuder Apple Music till skillnad från Spotify ingen gratisperiod.